Upprop – Vill du vara med och vårstäda banan innan öppning?

Många har kanske redan haft möjlighet att spela de 9 hål som är öppna på banan. Om man bortser från vad Coronaviruset ställt till med så kan vi konstatera att vädret i år bjudit på en härligt tidig start av golfsäsongen.

Men banan behöver som vanligt också lite kärlek av oss medlemmar. Vi brukar i vanliga fall ha en gemensam städdag i samband med vårmötet men eftersom vårmötet är planerat till så sent som 30 maj, och vi dessutom ska undvika större folksamlingar, har vi med Andy kommit överens om städning i ett lite annorlunda format.

Ni medlemmar kan själva anta ett städprojekt och genomföra det antingen själva eller tillsammans i en liten grupp. Och ni får själva välja tid när det passar er.

Vi har identifierat områdena nedan som behöver lite extra ompyssling. Det finns byggbråtespåsar utlagda som kan användas att lägga hopsamlat material i. Ta gärna med dig egen kratta och handskar. Du får också gärna kontakta Janne Ericsson eller Lasse Starck för tips om var någon annan varit före dig. Får du inte tag på dem kan du kontakta Christer Sjöberg.

Planen är som Andy skrivit om tidigare att öppna banan någon gång runt månadsskiftet och visst vore det skönt om alla förtretliga pinnar och grenar vore borta till dess 😊.

Väl mötta och vi hoppas så klart på god uppslutning. Och kom ihåg – 2 meters avstånd gäller även vid städning för vi behöver inga andra smittor än gott humör.

Välkomna hälsar
Klubbstyrelsen

Andy och bankillarna Janne, Oscar och Lasse, låter hälsa att det skulle vara mycket uppskattat om vi kunde hjälpa till med följande:
  • Hål 2 Krattning och ta hand om de två eldhögarna bakom vattnet.
  • Hål 3 Hela vänstersidan efter provisorisk väg, timmervägen skulle behövas röjas upp. Här är lite större grenar så de ställer ut ett släp att lägga dem på.
  • Hål 5 Högersidan efter bron samt framme vid dogleg behöver rensas på kvistar och sly.
  • Hål 6 Höger vid bron, dvs på andra sidan av samma som på hål 5
  • Hål 8 Vänster efter dogleg vid björkar samt höger sida om green ligger massa bråte som de gärna vill ha bort.
  • Hål 11 Vänstersida efter klockan
  • Röja kring parkering och upp mot ettan.
  • Generellt – tallgrenar och kvistar får vi gärna ta med oss eller lägga i högar när vi är ute och spatserar eller spelar .
  • Rabatter och blomlådor vid klubbhus för den med gröna fingrar.
  • Måla om toaletter skulle vara väldigt trevligt om någon konstnär känner sig manad .
Än en gång stort tack redan på förhand hälsar Andy och bankillarna!

Och sist men inte minst – skicka gärna en bild från din städinsats till klubben@ljusterogolf.se   .