Seriespelet 2018

Årets seriespel i Divisionerna 2 eller högre är nu klara för i år. Vi spelade med 3 lag, H60, H70 samt D60. Här kommer en liten sammanfattning över H60 och D60 från respektive lagledare Johnny Wijk och Annika Rydberg.

Herrarnas H60

Serieseger för Ljusterö i H60 Stockholmsserien.

Ljusterös gubbar i Herrar +60 kan se tillbaka på ett framgångsrikt seriespel i Stockholmsserien denna säsong 2018.  Det började riktigt bra redan i första matchen i maj hemma på Ljusterö med klar seger mot alla våra tre motståndarlag, Österåker, Vallentuna och Troxhammar. Med vår fina men i flera avseenden lite speciella och faktiskt svåra bana för dem som aldrig eller sällan spelar den, ger oss alltid en bra fördel på hemmaplan. Omgång två på Troxhammar ute på Ekerö i juni blev också en fin dag, dels för strålande väder och en imponerande grön bana då de har ett eget bra bevattningssystem direkt från Mälaren, dels för att vi lyckades vinna alla tre matcherna igen och var ny i klar serieledning. Tredje omgången på Vallentuna i början av augusti gick av bara farten. Trots några riktigt jämna matcher denna gång, för två av våra spelare avgjordes det på sista greenen, i något fall allra sista putten, drog Ljusterös lag det längsta strået och vann mot samtliga lag igen. Därmed var serien avgjord och sista omgången på Österåkers västerled – på hål nummer ett var det närmast trängsel bland alla gigantiska maskiner och jordhögar i ombyggnaden av Österleden, vad ska det bli av detta jätteprojekt.. .? – blev en trevlig promenad i parken utan någon resultatpress. Det gick bra det med. Vi spelade i div 3 och blir nu uppflyttade till div 2, vilket innebär avsevärt svårare motstånd. De stora klubbarna har ofta flera lag i samma ålderskategori, i år i div 3 mötte vi flera andralag, men i div 2 är det främst förstalag, dvs klubbarnas allra bästa spelare i H60.  Det blir spännande att se hur vi klarar det.  I laget spelade Rolf Ekholm, Lars Olsson och Johnny Wijk alla fyra omgångar, Janne Björnsson och Ulf Palin två omgångar var.

Damernas D60

Premiär för seriespel för damerna

Ljusterös damer har i år för första gången deltagit i seriespelet – D60, division tre. Intresset för att delta var glädjande nog stort och det har varit lätt att få ihop ett lag till varje match. Vi har mött Haninge, Åkersberga och Österåker – alla klubbar och spelare med lång erfarenhet! Sammanlagt 11 damer var med och spelade vid något av de sex speltillfällena.

Vi ska därför vara väldigt nöjda med vår tredjeplacering – för många av oss var det första gången vi spelade match! Till nästa år kommer vi att vara ännu mer laddade och förhoppningsvis även kunna ställa upp med ytterligare ett lag!