Det nya världshandicapsystemet

Den 1 mars införs det nya världshandicapsystemet. Golf-förbundet har skrivit en sammanfattning om vad som gäller och du hittar informationen HÄR.

Spel i utlandet som registrerats i Min Golf fram till 28 februari ingår inte i underlaget vid övergången. Om du spelat många rundor i utlandet och vill att de rundorna ska ingå får du gärna höra av dig till någon av oss i handicapkommittén i början av mars. Vi rekommenderar att du noterar banornas CR-värde och slopevärde.  Dessa uppgifter hittar du vanligen på scorekortet, slopetabellen eller på respektive klubbs hemsida.

Vi kommer att komma med mer information när övergången närmar sig. Innan dess kan du kika in på golf.se/varldshandicapsystemet för mer info.

Christer Sjöberg, Ordf handicapkommittén, sjoberg.christer@gmail.com

Judit Müller, judit.muller@muller-partners.se