Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både för dem som tycker om att tävla men även för de som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damverksamheten

Vi som huvudsakligen arbetar med damverksamheten är:

Ingrid Leiztler, 0705 764262, ingrid.leitzler@gmail.com

Susanna Blidholm, 0737 602717, sblidholm@gmail.com

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt.

Säsongen 2023

Säsongen 2023 är fortfarande under planering men nedan ser du ett smakprov på vilka aktiviteter vi genomförde under 2022.

Under hela sommaren spelade klubbens damer sin egen Tisdagsgolf. Det har varit mycket trevligt och uppskattat att få spela med andra damer och lära känna nya glada golfare.

För det mesta spelade vi sällskapsgolf men även några tävlingar, individuellt och i lag. Under högsäsong startade vi på eftermiddagen och fick således sovmorgon.

I midsommarveckan hade vi en White Lady tävling där vi klädde oss i vitt och glänste på banan i fint sommarväder. Dagen avslutades med en mannekänguppvisning av golfkläder från Dailysports, och avslutade med lunch och prisutdelning. Damerna fick också inhandla nya kläder i shoppen till rabatterat pris.

I augusti gjorde vi en hemlig resa till Sparren GK nära Rimbo. En härlig och fin golfbana med tävling och därefter lunch på deras veranda. Solen sken och vi fick en fin dag tillsammans.

Till den sista Tisdagsgolfen bjöd vi in ett antal damer från Stockholms GK. Vi tävlade både individuellt och i blandade lag. Mycket trevligt trots lite regn och kyliga vindar. Gemensam lunch efteråt då vi bestämde att mötas igen nästa säsong på Stockholms GK och spela Kevingebanan.

Det har varit andra damtävlingar också i klubbens regi, Damstarten, Damslaget och Damavslutet.

Damernas tisdagsgolf

Många av klubbens damer har deltagit i den mycket populära Tisdagsgolfen. Naturligtvis kommer den att fortsätta även 2023. Varje tisdag träffas vi och spelar för det mesta sällskapsgolf men ibland tävlingar av olika slag. Du som inte vill tävla eller tvekar – kom och prova i tryggt och trevligt sällskap! Ingen prestige, bara roligt och lärorikt.

Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål.

Du anmäler dig till all Tisdagsgolf på mingolf.se senast lördag kl 23.59.

Alla kan vara med oavsett hcp och även icke medlemmar som då betalar greenfee.

Efter rundan vore det trevligt om vi samlas och äter lunch eller tar något att dricka.

Tävlingar vissa tisdagar

Vid dessa datum tävlar vi på tisdagarna, men du som inte vill kan ändå vara med utom tävlan. Vi betalar 40 kr de flesta gångerna. Beloppet framgår i samband med anmälan.

Vi hoppas att vi också kan ha träningstillfällen tillsammans med vår PRO (i samarbete med bolaget). Då vässar vi våra slag och får ännu roligare på banan.

Eclectic

Vår Eclectictävling kommer att omfatta alla av klubben arrangerade singeltävlingar och ytterligare 6 valfria rundor. 

Eclectic innebär att du väljer dina bästa resultat per hål och tävlar alltså mot dig själv också! Du kan hela tiden förbättra dina resultat och det är ett jättekul sätt att peppa sig. 

Birdietävling

Vi har också en rolig Birdietävling som går över hela säsongen.

Du noterar dina birdies på anslagstavlan med datum. Gör du flera birdies på samma hål och det inte får plats skriver du ditt namn på en ny rad. Då kan vi följa varandras resultat. För att dina Birdies ska räknas måste det vara från en runda registrerad på Min Golf.

Seriespelet i Stockholmsdistriktet

Damerna är också med i seriespelet, där vi har två lag D60 och D70. Finns det någon spelsugen dam inom dessa åldrar som vill vara med? Vi behöver fler som kan hoppa in vid behov, så hör då av dig till Susanna Blidholm, sblidholm@gmail.com, som är ansvarig för D60 eller Elizabeth Munck som är ansvarig för D70, elizabethmunck@gmail.com.

Annat än golf

Tillsammans med Klubbgemenskap planerar vi att arrangera Vinprovningar, mannekänguppvisningar, träningar och annat spännande. Ibland tillsammans med övriga medlemmar och ibland bara vi damer. 

Ytterligare info kommer i nyhetsbrev varje månad eller på vår Facebooksida.

Och som sagt har du några tips, förslag och idéer hör gärna av dig till mig eller någon annan i styrelsen.

Ingrid

ingrid.leitzler@gmail.com