Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler damer att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både dem som tycker om att tävla men även för dem som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damkommittén

Vi som huvudsakligen arbetat med programmet 2019 är:

Judit Nörgren Müller – ordförande, 0708 550476

Sibylle Wenne

Annika Rydberg

Lena Holmgren

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt, tex vid tisdagarna eller vid vår- och höstmöten.

Vad vi gjorde 2019

Nedan ser du ett smakprov på vad vi gjorde under säsongen 2019. Håll utkik här när säsong 2020 närmar sig för information om träning och tävling.

Träning

I mars 2019 hade vi tre tillfällen med träning för damerna och juniorerna på Ullna Indoor. Därutöver hade vi 3 tillfällen med träning på klubbens träningsanläggning. Vi hoppas kunna erbjuda detta även 2020.

Sällskapsgolf, nedan listas de aktiviteter vi hade 2019. Vi återkommer till våren med aktiviteterna för 2020

Damernas tisdagsgolf

Tisdagsgolfen är ingen tävling utan vi spelar enbart för sällskapets skull. Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål. Anmälan görs under Tävlingar (trots att det inte är någon tävling) på Min Golf senast kl 23.59 på lördagen innan –  Säsongens tävlingar. Om du inte hunnit anmäla dig senast kl 23:59 på lördagen innan kan du komma ändå och se om det finns plats i någon boll.  Du kan också, genom att göra en vanlig bokning på Min Golf, boka in dig på lediga tider direkt efter de som anmält i förväg.

Under 8 tisdagar kommer det också att finnas ett tävlingsinslag – mer info ser du under tävlingar på Min golf. Om du väljer att delta i tävlingen dessa tisdagar kostar det 20 kr i startavgift. Betalar gör du i slutet av säsongen.

Tisdagarna där du kan välja att tävla om du vill är:

21/5 Scramble

4/6   Poängbogey

18/6 Greensome

2/7   Slaggolf

16/7 Poängbogey

30/7  Bästboll

13/8 Slaggolf

3/9   Poängbogey

Vill du inte tävla väljer du Utom tävlan när du anmäler dig.

Damer mot 36 och Fruntimmersveckan

Vi kommer även under 2019 att arrangera tillfällen då vi fokuserar på alla damer som är på väg mot 36. Vi återkommer när säsongen närmar sig om tider.

Tävlingar - 2019. Vad gäller 2020 återkommer vi under våren

Till samtliga tävlingar utom Eclectic anmäler du dig via Min golf. Inloggning hittar du på sidan –  Säsongens tävlingar. Till Eclectic anmäler du dig genom att betala startavgiften antingen genom swish eller vid receptionen.

Eclectic – 13/5 – 22/9

Här samlar du dina bästa resultat under säsongen – hål för hål. För 2019 gäller följande:

I Eclecticen kan du sammanlagt lämna in 20 scorekort från antingen valfri sällskapsrunda där du själv registrerat ditt resultat i GIT och från följande singeltävlingar: Vårslaget, Tempogolfen, KM, Damslaget, Lindskrog, Höstflaggan samt samtliga fredagstävlingar. Från singeltävlingarna behöver du inte lämnat in ditt scorekort då resultaten redan finns i GIT. Scorekorten lägger du sedan i brevlådan vid tävlingskansliet.

Rundan ska omfatta antingen 18 eller 9 hål och scorekorten ska vara korrekt ifyllda. En runda är en runda oavsett om du spelat 18 eller 9 hål.

Du väljer själv hur många resultat du lämnar in men maximalt antal rundor är 20.´

Dina resultat kan du löpande notera på damtavlan. Det resultat som slutligen gäller är dock det som finns registrerat i GIT. Då det krävs viss manuell handpåläggning i GIT kan det hända att resultatet uppdateras med viss fördröjning.

Senaste betalningsdag av startavgiften som är 100 kr, för att kunna få med maximalt antal rundor, är 31/5. Vid senare betalning än 31/5 räknas endast rundor spelade efter det datumet. Betalning sker per swish 123 219 3985. Har du inte swish kan du höra av dig till Judit Müller.

Seriespel

I år spelar vi i seriespelet med två lag, ett D60 och ett D70 lag. Hur det går kan man följa HÄR.

Damstarten – scramble 18 hål – 3-4 per lag – 12/5

Damstarten blir även i år en välgörenhetstävling där så gott som hela summan går till Världens Barn. Efter avslutad tävling informerar vi om säsongens aktiviteter.

Ladies Invitation – Fyrboll Poängbogey (bästboll) – 7/7

I år spelar vi Ladies Invitation samma dag som herrarna spelar Men’s Invitation. Vi spelar Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Den ena spelaren i laget ska vara medlem i Ljusterö GK och den andra i en annan klubb. Vi startar m kanonstart kl 9 och avslutar rundan med en lunch.

Solheim Cup

Under dagarna 9 – 11/7 spelar damerna en Solheim Cup där kampen går mellan Norra och Södra Ljusterö. Gränsen går vid Ängsvik.

KM – slagtävling – 10/8

Vi spelar 2*18 hål under två dagar. Första dagen ingår en hcp-tävling för dem med 24 eller högre i hcp.

Nationell Damdag – 20/8

Nationella Damdagen är öppen för alla damer 18 år och äldre med högst 36 i hcp.

Vi spelar Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Man kan anmäla sig antingen i lag eller individuellt. De som anmält sig individuellt blir lottade i lag.  Beroende på antal anmälda delar vi upp i två klasser.

Damslaget – slaggolf – 25/8

Spelet om stora Dam-pokalen och som rubriken antyder så är det slaggolf som gäller.

Damavslutet – scramble 18 hål – 3-4 per lag 29/9

Vid damavslutet summerar vi årets säsong och äter en gemensam lättare måltid som damkommittén bjuder på.

Ljusterö Golfklubb