Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både för dem som tycker om att tävla men även för de som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damverksamheten

Vi som huvudsakligen arbetar med damverksamheten är:

Ingrid Leiztler, 0705 764262, ingrid.leitzler@gmail.com

Susanna Blidholm, 0737 602717, sblidholm@gmail.com

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt.

Säsongen 2022

Nedan ser du ett smakprov på aktiviteterna för 2022.

Träning

I skrivande stund är det inte klart vem som blir ny pro efter Fredrik, men vi hoppas att så snart detta är klart kunna erbjuda damträning både med Björn, som varit med många år, och med ytterligare en PRO.

Damernas tisdagsgolf

Många av klubbens damer har deltagit i den mycket populära Tisdagsgolfen. Naturligtvis kommer den att fortsätta även i år. Varje tisdag träffas vi och spelar för det mesta sällskapsgolf men ibland tävlingar av olika slag. Du som inte vill tävla eller tvekar – kom och prova i tryggt och trevligt sällskap! Ingen prestige, bara roligt och lärorikt.

Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål.

Du anmäler dig till all Tisdagsgolf på mingolf.se senast lördag kl 23.59.

Enligt planen startar vi tisdag 10 maj.

Alla kan vara med oavsett hcp och även icke medlemmar som då betalar greenfee.

Efter rundan vore det trevligt om vi samlas och äter lunch eller tar något att dricka.

Tävlingar vissa tisdagar

Vid dessa datum tävlar vi på tisdagarna, men du som inte vill kan ändå vara med utom tävlan. Vi betalar 40 kr de flesta gångerna. Beloppet framgår i samband med anmälan.

24/5 Poängbogey

7/6   Bästboll

21/6 White Lady

9/8   Slaggolf

25/8 Hemlig resa

6/9   6+6+6

20/9 Scramble

Tänk på att det också finns massor av tävlingar där damer är med i klubbens övriga tävlingsprogram. Både individuella och lagtävlingar. Kom och var med!

Vi hoppas att vi också kan ha träningstillfällen tillsammans med vår PRO (i samarbete med bolaget). Då vässar vi våra slag och får ännu roligare på banan.

Eclectic ( 10 maj – 15 september)

Vår Eclectictävling kommer att omfatta alla av klubben arrangerade singeltävlingar och ytterligare 6 valfria rundor.

Eclectic innebär att du väljer dina bästa resultat per hål och tävlar alltså mot dig själv också! Du kan hela tiden förbättra dina resultat och det är ett jättekul sätt att peppa sig.

Resultatet från de singeltävlingar som arrangeras av klubben kommer med per automatik medan resultatet från de sex sällskapsrundorna får du lämna in scorekort för.

Du kan börja när som helst på säsongen men resultaten räknas från och med den dag du betalat anmälningsavgiften.

För att delta i Eclectic, gör så här:

• Du anmäler dig till tävlingen – Damernas Eclectic 2022 (under datum 10 maj 2022) på mingolf.se och betalar samtidigt 100:-.
  • Tävlingsrundor – här behöver du som sagt inte göra något utan resultatet registreras automatiskt i samband med tävlingen.
  • Sällskapsrundor – registrera din runda på Min Golf – hål för hål och lämna sedan scorekortet i brevlådan vid anslagstavlan inom två dagar. Alternativt kan du om du använder digitalt scorekort maila det till judit.muller@muller-partners.se.

Birdietävling (10 maj – 15 september)

Vi har också en rolig Birdietävling.

Du noterar dina birdies på anslagstavlan med datum. Gör du flera birdies på samma hål och det inte får plats skriver du ditt namn på en ny rad. Då kan vi följa varandras resultat. För att dina Birdies ska räknas måste det vara från en runda registrerad på Min Golf.

Vill du vara med i Birdietävlingen, gör på samma sätt som ovan:

• Vid din första birdie anmäler du dig till tävlingen – Damernas Birdie 2022 (under datum 2022-05-10)  på mingolf.se och betalar samtidigt 20:-
  • Registrera din runda hål för hål på Min Golf.

Seriespelet i Stockholmsdistriktet

Damerna är också med i seriespelet, där vi har två lag D60 och D70. Finns det någon spelsugen dam inom dessa åldrar som vill vara med? Vi behöver fler som kan hoppa in vid behov, så hör då av dig till Susanna Blidholm, sblidholm@gmail.com, som är ansvarig för D60 eller Elizabeth Munck som är ansvarig för D70, elizabethmunck@gmail.com.

Annat än golf

Tillsammans med Klubbgemenskap planerar vi att arrangera Vinprovningar, mannekänguppvisningar, träningar och annat spännande. Ibland tillsammans med övriga medlemmar och ibland bara vi damer. Den första vinprovningen är preliminärt planerad till 5 juni.

Ytterligare info kommer i nyhetsbrev varje månad eller på vår Facebooksida.

Och som sagt har du några tips, förslag och idéer hör gärna av dig till mig eller någon annan i styrelsen.

Ingrid

ingrid.leitzler@gmail.com