Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler damer att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både dem som tycker om att tävla men även för dem som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damkommittén

Vi som huvudsakligen arbetar med damverksamheten är:

Sibylle Wenne– ordförande, 0702 965255

Judit Nörgren Müller

Susanna Blidholm

Annika Cyréus

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt.

Säsongen 2020

Nedan ser du ett smakprov på aktiviteterna för 2020.

Träning

Den 2, 9 och 16 juli är det träning med Björn.

• 1:a tillfället grundslag
  • 2:a tillfället närspel
  • 3:e tillfället driver och hybrider

Max 10 deltagare per tillfälle. Priset är 300 kr / person och då ingår de  tre träningstillfällena.

Anmälan är bindande och om du inte kan komma vid något tillfälle kan du hitta någon ersättare och reglera eventuell betalning mellan er.

Betalning sker till klubbens swish-konto 123 219 39 85 senast 30 juni.

Sällskapsgolf

Damernas tisdagsgolf

Tisdagsgolfen är ingen tävling utan vi spelar enbart för sällskapets skull. Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål. Anmälan görs under Tävlingar (trots att det inte är någon tävling) på Min Golf senast kl 23.59 på lördagen innan –  Säsongens tävlingar. Om du inte hunnit anmäla dig senast kl 23:59 på lördagen innan kan du komma ändå och se om det finns plats i någon boll.  Du kan också, genom att göra en vanlig bokning på Min Golf, boka in dig på lediga tider direkt efter de som anmält i förväg.

Under några tisdagar kan det komma finnas ett tävlingsinslag – mer info ser du under tävlingar på Min golf. Om du väljer att delta i tävlingen dessa tisdagar kostar det 20 kr i startavgift. Betalar gör du i slutet av säsongen.

Tävlingar

Birdietävling – 1/7 – 30/9

Mycket enkelt. För varje birdie gjort skriver du på listan på anslagstavlan inne i klubbhuset in ditt namn och datum vid det hål där du gjort birdie. Gör du birdie på nytt på samma hål skriver du ditt namn igen på en ny rad.

Ronden där du gjorde birdie måste vara över minst 9 hål och måste därutöver registreras i GIT; gärna genom att använda funktionen “hål för hål”. Om du inte valt det alternativet skickar du en bild av ditt korrekt ifyllda scorekort till judit.muller@muller-partners..se. Markör ska anges men behöver inte signera.

Deltagaravgiften är 20 kr oavsett hur många noteringar du gör. De 20 kr betalar du via swish 123 219 3985 – viktigt att ange Birdie Dam i meddelandefältet. Har du inte swish kan du höra av dig till Sibylle Wenne eller Judit Müller.

Pris för flest birdies delas ut vid höstmötet. Vid lika antal gäller lägst hcp per 30 september.

Seriespel

I år kommer det inte att spelas några seriespel utan det återupptas 2021. Hur det gick 2019 kan man följa HÄR.

Damstarten – scramble 18 hål – 3-4 per lag – INSTÄLLD

Damstarten blir även i år en välgörenhetstävling där så gott som hela summan går till Världens Barn. Efter avslutad tävling informerar vi om säsongens aktiviteter.

Ladies Invitation – Fyrboll Poängbogey (bästboll) – 26/7

Även i år spelar vi Ladies Invitation samma dag som herrarna spelar Men’s Invitation. Vi spelar Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Den ena spelaren i laget ska vara medlem i Ljusterö GK och den andra i en annan klubb. Vi startar inte som vanligt m kanonstart utan i löpande ordning från kl 9. Även lunchen intas i löpande ankomst efter rundan. Prisutdelningen med fanfarer och hurrarop sker digitalt via mail och Facebook.

Solheim Cup

Under några dagar i slutet av juli planeras att damerna spelar en Solheim Cup där kampen går mellan Norra och Södra Ljusterö. Gränsen går vid Ängsvik. Vi återkommer med datum.

KM – slagtävling – 10/8

Vi spelar 2*18 hål under två dagar. Första dagen ingår en hcp-tävling för dem med 24 eller högre i hcp. I år spelar vi liksom herrarna även per ålderskategori, 40/50/60/70/75+. För vinst i resp kategori krävs minst 3 deltagare.

Damslaget – slaggolf – 25/8

Spelet om stora Dam-pokalen och som rubriken antyder så är det slaggolf som gäller. Öppen för klubbens damer.

Damavslutet – scramble 18 hål – 3-4 per lag 29/9

Vid damavslutet summerar vi årets säsong och damkommittén bjuder på någon liten överraskning.