Damer

Damverksamheten syftar till att locka fler att spela golf. Målet är att det ska finnas något för alla, dvs både för dem som tycker om att tävla men även för de som hellre bara spelar för sällskapets skull.

Damkommittén

Vi som huvudsakligen arbetar med damverksamheten är:

Sibylle Wenne– ordförande, 0702 965255

Judit Nörgren Müller

Susanna Blidholm

Men det finns många fler som är engagerade på ett eller annat sätt.

Säsongen 2021

Nedan ser du ett smakprov på aktiviteterna för 2021.

Träning

I skrivande stund är det inte klart vem som blir ny pro efter Björn, men vi hoppas att så snart detta är klart kunna erbjuda damträning.

Sällskapsgolf

Damernas tisdagsgolf

Att damernas Tisdagsgolf är populär råder det ingen tvekan om. Undrar om vi kommer upp i samma höga deltagarantal denna säsong som 2020? Anmälan sker, som vanligt, senast lördag kl. 23.59! Du kan välja mellan att spela 9 eller 18 hål sällskapsspel. På grund av coronapandemin sker anmälan så länge restriktionerna från golfförundet består genom att göra ett inlägg i kalendern på hemsidan.

Till Tisdagsgolfen är alla damer välkomna oavsett hcp eller ålder. Du behöver inte ens vara medlem i klubben för att hänga med men får betala gällande greenfee.

I år har vi bestämt följande tisdagar då vi lägger in tävlingar för dem som är tävlingssugna. Inget krav, bara en möjlighet! Den som tävlar satsar 20 :- som blir dagens prispott, vilken delas ut i anslutning till att alla kommit efter dagens runda. Undantaget White lady då startavgiften är 50:-.

Så här har vi tänkt oss:

18/5 Scramble (inställd pga coronapandemin)

1/6 Bästboll

22/6 Greensome

6/7 White Lady mer om detta längre ner

27/7 Slaggolf (=par + 5)

10/8 Poängbogey

31/8 Match

14/9 6+6+6 jmfr Sjöräddningen

White lady – en ny lite busig damtävling med tema VITT! Vi klär oss i vitt! Här gäller det att leta i garderoben! Vit hatt, keps, strumpor, tröja, shorts, byxor allt ”you name it”!

Innan tävlingen samlas vi på trappan till klubbhuset för fotografering.

Vi spelar en lagtävling (fyrboll/poängbogey) och individuellt poängbogey!! Start kl. 9:00. Sommarlunch och prisutdelning. Sommarlunchen betalar var och en separat.

Startavgift 50 kr.

Tävlingsgolf

Vi har en hel del roligt på programmet men samtidigt överskuggas planeringen en aning av restriktionerna på grund av coronaviruset. Golfförbundet tillåter inga tävlingar under några som helst former såvida man inte ägnar sig åt yrkesverksam golf. Restriktionen gäller till och med 25 april. Uppdatering sker veckovis och vi kommer att anpassa oss till de beslut som kommuniceras. Det kan därför hända att vissa tävlingar ställs in medan andra flyttas fram.

Birdies i mängder – 1/6 – 30/9

Mycket enkelt. Notera dina birdies på anslagstavlan i klubbhuset. Ange namn, datum och hål där du gjorde birdie. Gör du flera biridies på samma hål skriver du ditt namn på en ny rad.

Ronden där du gjorde birdie måste vara över minst 9 hål och måste därutöver registreras i GIT genom att använda funktionen registrering ”hål för hål”. Om du inte valt det alternativet skickar du en bild av ditt korrekt ifyllda scorekort till klubben@ljusterogolf.se. Markör ska anges men behöver så länge coronarestriktionerna är gällande regler inte signeras.

Deltagaravgiften är 20 kr oavsett hur många noteringar du gör.

Du betalar 20 kr när du noterar din första birdie och betalning sker via swish 123 219 3985 – viktigt att ange Birdie Dam i meddelandefältet. Har du inte swish kan du höra av dig till Sibylle Wenne eller Judit Müller.

Pris för flest birdies delas ut vid höstmötet. Vid lika antal gäller lägst hcp per 30 september.

Eclectic – 1/6 – 30/9

Samla ihop dina bästa resultat och då kommer du att få ihop årets eller kanske till och med decenniets bästa runda. 

Resultatet från singeltävlingarna, som exempelvis fredagstävlingarna, Damslaget, Tempogolfen, Lindskrog, Höstflaggan kommer med per automatik och därutöver kan du registrera ytterligare 8 rundor.

Scorekorten från de 8 sällskapsrundorna lägger du i postlådan (den Gröna plåtlådan som det står Post på) vid anslagstavlan inne i klubbhuset snarast efter att du spelat den runda du väljer ska vara med. Det skall vara korrekt ifyllt och rundan skall registreras i GIT, gärna med hål för hål-metoden.

Deltagaravgiften är 100 kr oavsett hur många noteringar du gör och betalning sker via swish 123 219 3985 – viktigt att ange Eclectic i meddelandefältet. Har du inte swish kan du höra av dig till Sibylle Wenne eller Judit Müller.

Pris för flest birdies delas ut vid höstmötet. Vid lika antal gäller lägst hcp per 30 september.

Seriespel

Vi har till årets seriespel anmält ett D60 och ett D70. Det kommer säkert att behövas någon till i laget och kanske några reserver. Är du intresserad kan du höra av dig till Sibylle. Förra året blev seriespelet inställt men vi hoppas att det går att genomföra i år. Hur det gick 2019 kan man följa HÄR.

Utflykt Damturen 26/8

Vi började för två år sedan med en utflykt till Vallentuna GK – då var vi 10 deltagare. Sen följde vi upp med en utflykt till Åkersberga GK förra året och då blev vi 20. Undrar om vi blir 30 i år?

Vi samlas kl 10.15 för fika och information. Första boll slår ut kl 11.00

Vi ska spela en lagtävling samt individuell poängbogey. Resultatet kommer inte att registreras i GIT. Efter tävlingen blir det lunch till självkostnadspris och prisutdelning

Tävlingsavgiften är 60 kr – betalas via webben, dvs på mingolf.golf.se där du gjort din anmälan. Greenfee 300 kr samt eventuell hyra av bil 300 kr (mot intyg) eller vagn 50 kr betalas på plats.

Damstarten – scramble 18 hål – 3-4 per lag 16/5

Liksom tidigare år går Damstarten i välgörenhetens tecken där så gott som hela summan går till Världens Barn. Efter avslutad tävling informerar vi om säsongens aktiviteter.

Ladies Invitation – Fyrboll Poängbogey (bästboll) – 25/7

Även i år spelar vi Ladies Invitation samma dag som herrarna spelar Men’s Invitation. Vi spelar Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Den ena spelaren i laget ska vara medlem i Ljusterö GK och den andra i en annan klubb. Vi startar inte som vanligt med kanonstart utan i löpande ordning från kl 8:30. Även lunchen intas i löpande ankomst efter rundan.

KM – slagtävling – 14-15/8

Vi spelar 2*18 hål under två dagar. Första dagen ingår en hcp-tävling för dem med 24 eller högre i hcp. I år spelar vi liksom herrarna även per ålderskategori, 40/50/60/70/75+. För vinst i respektive kategori krävs minst 3 deltagare.

Damslaget – slaggolf – 22/8

Spelet om stora Dam-pokalen och som rubriken antyder så är det slaggolf som gäller. Öppen för klubbens damer.

Solheim Cup

Under några dagar i september planeras att damerna spelar en Solheim Cup där kampen går mellan Norra och Södra Ljusterö. Gränsen går vid Ängsvik. Vi återkommer med datum.

Damavslutet – scramble 18 hål – 3-4 per lag 26/9

Vid damavslutet summerar vi årets säsong och damkommittén bjuder på någon liten överraskning.