Aktiviteter

7-köret

7-Köret är en tävling för alla som älskar golf, naturupplevelser, och ljuvliga sommar mornar. Under hela sommaren är du varje lördag- och söndagmorgon välkommen att spela en 9-hålsrunda med utslag senast 07:15.  Start i början av maj.

Alla är välkomna.

Du spelar så många gånger du vill, under hela sommaren, och dina 5 bästa rundor blir underlag för finalen i oktober.

Vi har lagt in en hel del extra tävlingar i tävlingen.

Längsta Drive avgörs på hål 5
Närmast hål avgörs på hål 9
Running Eclectic. Ditt bästa resultat på hål 1 – 9 noteras under säsongen. När du väl noterat ett resultat får du inte ändra det under säsongen. Här får man tänka till lite.

Första helgen i oktober spelar vi final. Efter finalen äter vi en gemensam lunch och därefter blir det prisutdelning.

Mer information finns på anslagstavlan i klubbhuset. Du kan anmäla dig där eller på följande E-post adress. goran@markline.se

Har du frågor eller funderingar, ring 070-714 41 01.

Göran Henrikson

 

Seniorgolf H60

Alla herrar som under året fyller 60 eller mer är välkomna till seniorernas tävlingar på torsdagar.

Vi tävlar från Röd tee respektive Gul tee var annan vecka.

  • Fyra starter under våren och fyra under hösten i respektive tävling, speluppehåll i juli, totalt 16 rundor.
  • Närmast hål och längsta drive vid samtliga tävlingar
  • Finalerna spelas i slutet av september med avslutande prisutdelning.

Anmäl dej via Min Golf senast måndagar 24:00

Lottning för startordning sker onsdag 12:00

Vi spelar med löpande start kl 09:00.

Karl-Henrik Hultman

 

Seriespel

I Stockholm Golfförbunds  seriespel 2020 är inställt och återupptas igen 2021.  Ljusterö golfklubb deltar i vanliga fall med 4 lag; D60, D70, H60 och H70.

 

Matchcupen

Som tidigare år spelar vi även i år 2020 en intern matchcup, en säsongstävling som i år börjar i mitten av juli och håller på hela sommaren och början av hösten, finalen kommer att gå någon gång under tidig höst.

I matchcupen kan alla åldrar, kön och spelstyrkor vara med. Det är fullt handicap som gäller, dvs skillnaden i hcp mellan de två spelare som möts som avgör på hur många hål den med högre hcp ska få ett extra slag i kampen om att vinna hål – vilket är matchspelets fina och roliga idé, man räknar inte poäng eller antal totala slag, det gäller att vinna flest hål. Om det t.ex skiljer 8 slag i hcp så får den med högre hcp ett slag extra på 8 av de 18 hålen (de 8 som rankats som svårast = 1-8 i indexen). Det finns en begränsning dock, ingen kan få mer än ett slag per hål i handicap, alltså max 18 slag i matchen.

Den som vunnit flest hål vinner matchen och går vidare i tävlingen till nästa omgång. Det kan bli särspel om det är lika efter 18 hål, man spelar då vidare från hål 1 igen, med samma hcp som tidigare, tills en har vunnit ett hål till.

Erfarenheten från tidigare är att det blir många jämna och roliga matcher, kvinnor som möter unga killar och vinner, gubbar som kämpar i särspel med tonåring. Allt kan hända i matchspel med handicap, det är det som är kul.

Ingen anmälningsavgift.

Slutsegraren får sitt namn på plakett på vinnartavlan i klubbhuset. De spelare som har rätt att spela från röd tee kan göra det (eller välja gul tee och få fler slag), övriga spelar från gul tee.

Årets lottning kan du se på anslagstavlan i klubbrummet där du även hittar kontaktuppgifter till övriga deltagare. kontaktuppgifter kan du även hitta genom att logga in på medlemssidorna där du hittar medlemsmatrikeln.

Sista dag för omgång 1 är 15 augusti, för omgång 2 ca 31 augusti och för omgång 3 ca 20 september. Preliminära datum för semifinal och final är i slutet av september/början av oktober.

Må den med bästa matchnerverna vinna !!!

För frågor kontakta Johnny Wijk på 070 545 2130.

Onsdagsgolfen

En anspråkslös tävling som spelas onsdagar from början av juli tom mitten av augusti.

Spelformen är greensome från röd tee, spelas över 9 hål (1-9).

Anmälan i klubbhuset kl 14:30, inte senare. Lagen lottas direkt. Seedad lottning:

spelare med lägre hcp lottas ihop med spelare med högre hcp. Första boll går ut 15:00.

Startavgift 20:-  Prisutdelning direkt efter avslutat spel.

Alla välkomna, med hcp 0-54!

För frågor kontakta Carl Sandström