Övriga tävlingar

H60 torsdagsgolf

Välkomna till en ny säsong av H60, en säsongstävling för herrar 60+, där vi spelar varannan torsdag från gul, och varannan från röd tee. Totalt 8 omgångar av varje, där de 5 bästa resultaten i varje kategori räknas i säsongstävlingen, där prestigefyllda vandringspriser hägrar. Vi brukar även ha priser för de bästa resultaten i varje tävlingsomgång. Vi tillämpar kanonstart från kl 09:00, med en liten priscermoni efter varje omgång. Många passar också på att äta lunch efter rundan.

Årets säsong startar första torsdagen som banan är tillgänglig för spel, vanligtvis runt månadsskiftet april/maj. Vädret (och banchefen) avgör. Kolla tävlingsprogrammet i Min golf. Anmälan senast måndag kväll i tävlingsveckan.  Planera in i kalendern redan nu.

Prisutdelning för säsongstävlingen sker i samband med gemensam avslutningslunch efter sista spelomgången i september.

Kontaktpersoner: 

Kalle Hultman, khhultman@gmail.com

Christer Sjöberg, sjoberg.christer@gmail.com

Ljusterö Matchcup 2023

Ljusterö Matchcup – åter en renodlad cup!

Förra säsongen prövade vi en liten annan variant i den traditionsrika Ljusterö Matchcup. Det spelades ett gruppspel med fyra spelare i varje grupp där alla mötte alla och vinnaren i varje grupp gick vidare till ett slutspel. Tanken var god men det blev lite för krångligt i vissa grupper att få ihop alla matcher och många wo som följd. Vi går därför tillbaka till ett rent cupspel. Alla som anmäler sig möter en motståndare, den som vinner går vidare i cupen och så småningom väntar kvarts- semi- och final. Det är så en cup bör spelas.

Matchcupen spelas över hela säsongen, med start strax efter midsommar och final i mitten av september. Alla kan delta oavsett ålder, kön och hcp. De som har rätt att spela från röd tee kan göra det, övriga från gul tee. Skillnaden i handicap – dvs skillnaden i antalet slag respektive spelare har – avgör på hur många hål som den som har högre hcp får ett extra slag för att vinna hålet. Om det till exempel skiljer 7 slag mellan spelarna så får den med högre hcp ett extra slag på 7 hål (de 7 ”svåraste” enligt index, alltså 1-7). Det finns dock en begränsning på så sätt att ingen kan få mer än ett slag per hål, alltså max 18 slag kan erhållas i en match.

Matchspel är kul och enkelt! Tack vare handicapen sker ofta oväntade matchresultat. Den som har vunnit flest hål efter 18 hål har vunnit. En match kan givetvis ta slut före 18e hål, till exempel 3 hål upp när det är två hål kvar. Om det är oavgjort efter 18 hål blir det särspel, man fortsätter på hål 1 tills någon har vunnit (hcp gäller även i särspel).

Anmälningslista sätts upp på klubbens tavla i klubbhuset i mitten av maj, det går att anmäla sig via nätet också. Cupen börjar direkt efter midsommar. Välkomna att vara med och utmana, och dessutom försöka putta bort förra årets segrare från tronen: Lasse Starck!

Kontaktperson: Johnny Wijk, johnny.wijk@historia.su.se

Kommentarer är stängda.