7-köret

7-Köret är en tävling för alla som älskar golf, naturupplevelser, och ljuvliga sommar mornar. Varje lördag- och söndagsmorgon, under hela sommaren, är du välkommen att spela en 9-hålsrunda med utslag senast 07:15. Start i början av maj.

Alla är välkomna.

Du spelar så många gånger du vill, under hela sommaren, och dina 5 bästa rundor blir underlag för finalen i oktober.

Vi har lagt in en hel del extra tävlingar i tävlingen.

Längsta Drive avgörs på hål 5
Närmast hål avgörs på hål 9
Running Eclectic. Ditt bästa resultat på hål 1 – 9 noteras under säsongen. När du väl noterat ett resultat får du inte ändra det under säsongen. Här får man tänka till lite.

Första helgen i oktober spelar vi final. Efter finalen äter vi en gemensam lunch och därefter blir det prisutdelning.

Mer information finns på anslagstavlan i klubbhuset. Du kan anmäla dig där eller på följande E-post adress. goran@markline.se

Har du frågor eller funderingar, ring 070-714 41 01.

Göran Henrikson

Seniorgolf H60

Alla herrar som fyller 60 under året eller är äldre är välkomna till seniorernas tävlingar på torsdagar.

Vi tävlar från Röd tee respektive Gul tee var annan vecka.

• Fyra starter under våren och fyra under hösten i respektive tävling, speluppehåll i juli, totalt 16 rundor.
  • Närmast hål och längsta drive vid samtliga tävlingar
  • Finalerna spelas i slutet av september med avslutande prisutdelning.

Anmäl dej via Min Golf senast måndagar 24:00

Lottning för startordning sker onsdag 12:00

Vi spelar med kanonstart kl 09:00

Christer Freander

Seriespel

I Stockholm Golfförbunds  seriespel 2019 deltar vi med 4 lag, D60, D70, H60 och H70. Lagledare är Annika Rydberg, Johnny Wijk och Christer Freander.

Matchcupen

Som tidigare år spelar vi även i år 2019 en intern matchcup. Det är en säsongstävling som börjar vid midsommar och håller på hela sommaren och början av hösten. Finalen brukar gå i mitten av september.

I matchcupen kan alla åldrar, kön och spelstyrkor vara med. Det är fullt handicap som gäller, dvs skillnaden i hcp mellan de två spelare som möts som avgör på hur många hål den med högre hcp ska få ett extra slag i kampen om att vinna hål – vilket är matchspelets fina och roliga idé, man räknar inte poäng eller antal totala slag, det gäller att vinna flest hål. Om det t.ex skiljer 8 slag i hcp så får den med högre hcp ett slag extra på 8 av de 18 hålen (de 8 som rankats som svårast = 1-8 i indexen). Det finns en begränsning dock, ingen kan få mer än ett slag per hål i handicap, alltså max 18 slag i matchen.

Den som vunnit flest hål vinner matchen och går vidare i tävlingen till nästa omgång. Det kan bli särspel om det är lika efter 18 hål, man spelar då vidare från hål 1 igen, med samma hcp som tidigare, tills en har vunnit ett hål till.

Erfarenheten från tidigare är att det blir många jämna och roliga matcher; kvinnor möter unga killar och vinner, gubbar kämpar i särspel med tonåring. Allt kan hända i matchspel med handicap, det är det som är kul.

Ingen anmälningsavgift.

Slutsegraren får sitt namn på plakett på vinnartavlan i klubbhuset. De spelare som har rätt att spela från röd tee kan göra det (eller välja gul tee och få fler slag), övriga spelar från gul tee.

Anmäl dig via kommentarsfältet i Inlägget till höger eller på särskild lista på tavla på klubben (när den kommit upp) senast midsommarhelgen. Cupen startar därefter direkt och är färdigspelad i mitten av september.

För frågor kontakta Johnny Wijk.

Onsdagsgolfen

En anspråkslös tävling som spelas på onsdagar from början av juli tom mitten av augusti.

Spelformen är greensome från röd tee, spelas över 9 hål (1-9).

Anmälan i klubbhuset kl 14:30, inte senare. Lagen lottas direkt. Seedad lottning:

spelare med lägre hcp lottas ihop med spelare med högre hcp. Första boll går ut 15:00.

Startavgift 20:-  Prisutdelning direkt efter avslutat spel.

Alla välkomna, med hcp 0-54!

För frågor kontakt Ewa eller Carl Sandström