7-köret

En ny golfsäsong närmar sig och ett nytt 7-kör närmar sig. I år hoppas vi, då pandemin är dödsförklarad, att vi återgår mer till det normala.

7-Köret är en tävling för alla som älskar golf, naturupplevelser, och ljuvliga sommarmornar.

Varje lördag och söndagmornar är du välkommen att spela en 9-hålsrunda med utslag senast 07.15. Start i början av maj. Se ytterligare information på klubbens anslagstavla.

Alla är välkomna. De damer som brukar delta i 7-köret önskar flera damer att spela med.

Du spelar så många gånger du vill och dina 5 bästa rundor blir underlag för finalen i oktober.

Har du frågor eller funderingar kan du till att börja med ställa dem till

Göran Henrikson tel. 070 -714 41 01 eller via mail goran@markline.se

Förhoppningsvis blir vi fler som kan hjälpas åt att få 7-köret att rulla runt.

Seniorgolf H60

Välkomna till en ny, och förhoppningsvis hel (dvs fri från restriktioner) säsong av H60, en säsongstävling för herrar 60+, där vi spelar varannan torsdag från gul, och varannan från röd tee. Totalt 8 av varje där de 5 bästa resultaten i varje kategori räknas i säsongstävlingen där, förutom priser för bästa resultat i varje tävling, också vandringspriser för säsongstävlingen hägrar.

Årets säsong startar torsdagen den 5 maj om vädret tillåter. Aktuell information hittar du på Mingolf.

Planera in i kalendern redan nu – det går bra att anmäla sig från 1/4.

Prisutdelning för säsongstävlingen sker i samband med gemensam avslutningslunch, 15/9, som är sista spelomgång.

Kontaktperson: Kalle Hultman, khhultman@gmail.com

Vi tävlar från Röd tee respektive Gul tee var annan vecka.

• Fyra starter under våren och fyra under hösten i respektive tävling, speluppehåll i juli, totalt 16 rundor.
  • Närmast hål och längsta drive vid samtliga tävlingar
  • Finalerna spelas i slutet av september med avslutande prisutdelning.

Anmäl dej via Min Golf senast måndagar 24:00

Lottning för startordning sker onsdag 12:00

Vi spelar med löpande start kl 09:00.

Karl-Henrik Hultman, 0708-880305

Ljusterö Matchcup 2022

Ljusterö Matchcup – åter en renodlad cup!

Förra säsongen prövade vi en liten annan variant i den traditionsrika Ljusterö Matchcup. Det spelades ett gruppspel med fyra spelare i varje grupp där alla mötte alla och vinnaren i varje grupp gick vidare till ett slutspel. Tanken var god men det blev lite för krångligt i vissa grupper att få ihop alla matcher och många wo som följd. Vi går därför tillbaka till ett rent cupspel. Alla som anmäler sig möter en motståndare, den som vinner går vidare i cupen och så småningom väntar kvarts- semi- och final. Det är så en cup bör spelas.

Matchcupen spelas över hela säsongen, med start strax efter midsommar och final i mitten av september. Alla kan delta oavsett ålder, kön och hcp. De som har rätt att spela från röd tee kan göra det, övriga från gul tee. Skillnaden i handicap – dvs skillnaden i antalet slag respektive spelare har – avgör på hur många hål som den som har högre hcp får ett extra slag för att vinna hålet. Om det till exempel skiljer 7 slag mellan spelarna så får den med högre hcp ett extra slag på 7 hål (de 7 ”svåraste” enligt index, alltså 1-7). Det finns dock en begränsning på så sätt att ingen kan få mer än ett slag per hål, alltså max 18 slag kan erhållas i en match.

Matchspel är kul och enkelt! Tack vare handicapen sker ofta oväntade matchresultat. Den som har vunnit flest hål efter 18 hål har vunnit. En match kan givetvis ta slut före 18e hål, till exempel 3 hål upp när det är två hål kvar. Om det är oavgjort efter 18 hål blir det särspel, man fortsätter på hål 1 tills någon har vunnit (hcp gäller även i särspel).

Anmälningslista sätts upp på klubbens tavla i klubbhuset i mitten av maj, det går att anmäla sig via nätet också. Cupen börjar direkt efter midsommar. Välkomna att vara med och utmana, och dessutom försöka putta bort förra årets segrare från tronen: Lasse Starck!

Kontaktperson: Johnny Wijk, johnny.wijk@historia.su.se