Aktiviteter Damer

Sällskapsgolf

Damernas tisdagsgolf

Tisdagsgolfen är ingen tävling utan vi spelar enbart för sällskapets skull. Du kan välja mellan att spela 18 eller 9 hål. Anmälan görs under Tävlingar (trots att det inte är någon tävling) på Min Golf senast kl 23.59 på lördagen innan –  Säsongens tävlingar.

Om du inte hunnit anmäla dig senast kl 23:59 på lördagen innan kan du spela 9 hål från hål 10. Alternativt kan du, i mån av lediga tider, på tisdagen ansluta direkt efter dem som anmält sig i förväg. Du kan också, genom att göra en vanlig bokning på Min Golf, boka in dig på lediga tider direkt efter de som anmält i förväg. Notera att möjligheten att gå 9 hål från hål 10 kan, i samråd med banägare, komma att ske redan kl 8 alternativt vara begränsad eller utgå under högsäsong – juli månad – beroende på bokningsläget.

Damer mot 36 (v 26) och Fruntimmersveckan (v 29)

Dessa veckor vänder sig till dig med hcp över 36 men även till dig som vill vara med och stötta dem som ännu inte fått officiellt hcp. Under vecka 26 samt vecka 29 spelar vi varje dag måndag – fredag från ca 16:00. Tiden kan variera beroende på andra aktiviteter. Anmälan sker under Tävlingar via Min Golf och där ser du också vilka tider som gäller vilken dag –  Säsongens tävlingar..

Tävlingar

Till samtliga tävlingar utom Eclectic anmäler du dig via Min golf. Inloggning hittar du på sidan –  Säsongens tävlingar. Till Eclectic anmäler du dig genom att betala startavgiften antingen genom swish eller vid receptionen.

Eclectic – 14/5 – 23/9

Här samlar du dina bästa resultat under säsongen – hål för hål. För 2018 gäller följande:

I Eclecticen ingår resultat från spelade singeltävlingar arrangerade av klubben. Dessa är Vårslaget, Tempogolfen, Damslaget, Lindskrog, Nationell Damdag (A-klass), Höstflaggan samt samtliga fredagstävlingar. Från dessa tävlingar behöver du inte lämnat in ditt scorekort då resultaten redan finns i GIT.
Därutöver kan du lämna in 8 scorekort från valfri sällskapsrunda där du själv registrerat ditt resultat i GIT. Rundan ska omfatta antingen 18 eller 9 hål och scorekorten ska vara korrekt ifyllda. En runda är en runda oavsett om du spelat 18 eller 9 hål. Maximalt antal rundor är således 22.
Dina resultat kan du löpande notera på damtavlan. Det resultat som slutligen gäller är dock det som finns registrerat i GIT. Då det krävs viss manuell handpåläggning i GIT kan det hända att resultatet uppdateras med viss fördröjning.

Senaste betalningsdag av startavgiften som är 100 kr, för att kunna få med maximalt antal rundor, är 31/5. Vid senare betalning än 31/5 räknas endast rundor spelade efter det datumet. Betalning sker antingen per swish 123 219 3985 eller till receptionen.

Damstarten – scramble 18 hål – 3-4 per lag – 13/5

Damstarten blir i år en välgörenhetstävling där så gott som hela summan går till Världens Barn. Efter avslutad tävling informerar vi om säsongens aktiviteter. Vår Pro Björn Deilert kommer också att presentera en del om årets nyheter på materialsidan.

Ladies Invitation – Fyrboll Poängbogey (bäsboll) – 1/7

Vi spelar Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Den ena spelaren i laget ska vara medlem i Ljusterö GK och den andra i en annan klubb. Vi startar m kanonstart kl 9 och avslutar rundan med en lunch. Priset per par är 550 kr och då ingår två lunch och en greenfee samt 2 tävlingsavgifter.

KM – slagtävling – 11/8

Vi spelar 2*18 hål under två dagar. Första dagen ingår en hcp-tävling för dem med 24 eller högre i hcp.

Damslaget – slaggolf – 26/8

Spelet om stora Dam-pokalen och som rubriken antyder så är det slaggolf som gäller.

Nationell Damdag – blandade  spelformer – 5/9

Nationella Damdagen är öppen för alla damer 18 år och äldre med högst 36 i hcp. Vi spelar i två klasser.

A-klass är för dem med max 16,0  hcp. De spelar singel och slagtävling. De med max 16 i hcp kan välja att spela i lag med någon från B-klassen.

B-klassen är för dem med 16,1 eller högre i hcp. Här spelar vi Fyrboll Poängbogey (sk bästboll). Man kan anmäla sig antingen i lag eller individuellt. De som anmält sig individuellt blir lottade i lag. Man kan om man har 16,0 eller lägre i hcp spela med en lagkamrat som har minst 16,1 i hcp.

Damavslutet – scramble 18 hål – 3-4 per lag – 30/9

Vid damavslutet summerar vi årets säsong och äter en gemensam lättare måltid som damkommittén bjuder på.